Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KUŘIM 14. června (VS ČR) – Věznice Kuřim podporuje realizaci nejrůznějších projektů pro odsouzené, které jim dále po odchodu z vězení do svobodného života přináší mnohé dovednosti a znalosti. Jedním z nich je: „Kurz motorové pily“, uskutečnil se v pěti pracovních dnech a osm vybraných odsouzených se pod odborným vedením lektora a dohledem pedagoga volného času naučilo pracovat, udržovat, opravovat a seřizovat motorovou pilu.

Časový rozsah kurzu byl stanoven na 30 hodin, z toho 15 hodin teoretické výuky a 15 hodin praxe.

Teoretická část se skládala z poučení o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci dle Nařízení vlády č. 339/2017 Sb. a poučení o OOPP dle zákona č. 495/2020 Sb., a popisu motorové pily a konstrukčních prvků.

Praktická část byla sestavena z přípravy pily a pracovního prostředí před započetím práce, technologie práce s motorovou pilou v lese a v městských aglomeracích, údržba motorové pily a servis, měření a adjustace dřeva, skládky a záznamy o provozu a údržbě.

Při ukončení kurzu odsouzení obdrželi potvrzení o absolvování akreditovaného kurzu, osvědčení státní Profesní kvalifikace a protokol o výsledku zkoušky.

 

 

pak

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.