Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KUŘIM 20. června (VS ČR) – Dne 11. června vyvrcholil 9. ročník osvětového běhu Yellow Ribbon Run, jehož cílem je podpořit lepší integraci lidí s trestní minulostí a také motivovat odsouzené nacházející se ve výkonu trestu k aktivní spolupráci a přípravě na přechod do reálného života ve společnosti. Celorepublikového běhu se zúčastnilo 18 zaměstnanců z Věznice Kuřim a i v letošním ročníku 7 zaměstnanců využilo možnost virtuálního běhu.

 

Zaměstnanci, kteří jsou duší i tělem sportovci se na tuto každoroční akci připravovali již v průběhu roku, aby své tréninkové snažení zúročili ve štafetovém běhu na pět kilometrů. Nově se letošní reálný běh uskutečnil v turisticky atraktivní lokalitě Ladova kraje a okolí rybníka Marvánek, kde všechny běžce mile potěšilo nejen vybrané místo pro zázemí týmů, občerstvení a společenská setkání, ale i samotná běžecká trasa, vyměřená kolem rybníku, přes alej a zpět k zázemí Žluté stužky.

Letošní 9. ročník byl věnován mužům a tátům s trestní minulostí. Hlavní témata – PRÁCE, BYDLENÍ, DLUHY, VZTAHY – těch, kteří opouštějí vězení. S těmito tématy Žlutá stužka a spolupracující organizace pomáhají. Reálnému běhu v Praze předcházely virtuální běhy, které se konaly přímo ve věznicích samotných. Jen v kuřimské věznici se virtuálního běhu zúčastnilo téměř 30 odsouzených přímo ve střežené části věznice.

9. ročník Yellow Ribbon Run opět podpořila řada známých osobností, ambasador Petr Čtvrtníček, patronka dětí Barbora Černošková a její tým dobrovolníků z řad sportovců a moderátorů České televize – Lucie Křížková, Petra Křížková, Ivana Chvátalová Bednaříková, Jana Peroutková a nově je podporující také Jonáš Červinka alias Lipo.

O hudební program se postarala kapela Gipsy Brothers s Davidem Krausem. Českým během se inspirují také evropské státy, které se účastnily akce v Říčanech. První běhy se žlutou stužkou plánují uspořádat v Norsku, Chorvatsku a Lotyšsku.

 

 

pak

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.