Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KUŘIM 2. července (VS ČR) – Křest a biřmování, tyto svátosti mohli ve věznici opět po roce přijmout tři odsouzení, a to přímo z rukou brněnského biskupa Pavla Konzbula, který vyslyšel pozvání a navštívil věznici dne 19. června. Pod vedením vězeňského kaplana Ladislava Kince a lipůvského faráře Václava Knotka, se odsouzení usilovně připravovali na přijetí svátostí, a také dostali šanci se pod jejich vlivem vzdělávat a osobnostně růst.

Mons. Ing. Mgr. Pavel Konzbul, Dr. je moravský římskokatolický duchovní a 14. biskup brněnský. Papež František jej jmenoval brněnským diecézním biskupem o Slavnosti Nanebevstoupení Páně 26. května 2022.

Po odsloužené mši byla uspořádána kratší beseda s odsouzenými a duchovními, zde otec biskup zodpověděl otázky odsouzených a celá diskuse se vedla ve velmi přátelském duchu. Následně se s vězni rozloučil a při odchodu ze střežené části věznice jej pan zástupce provedl i kuchyní, kde se vaří pro odsouzené. V denním menu byla pro odsouzené navařena koprová omáčka s houskovým knedlíkem a vařeným vejcem, svařené jídlo si přál ochutnat také otec biskup.

A závěrečné setkání a beseda s vedením věznice proběhla v zasedací místnosti, u šálku dobré kávy, kde ředitel věznice poděkoval panu biskupovi za čas strávený v kuřimské věznici a vyjádřil naději, na setkání opět v příštím roce. 

 

 

 

pak

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.