Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KARVINÁ, 26. srpna (VS ČR) V minulém týdnu, konkrétně ve čtvrtek a pátek, vypomáhalo 6 odsouzených na odstraňování následků požáru Základní školy Kontešinec v Českém Těšíně.

Rozsáhlý požár, který na konci července zachvátil budovu Obchodní akademie v Českém Těšíně, zdevastoval také přilehlou Základní školu Kontešinec. Co nezničil oheň, zničila voda. Je jisté, že ve školním roce 2024/2025 nebude výuka v této budově možná a žáci budou docházet do náhradních prostor. Rekonstrukce a opravy mohou trvat i rok.

Důležité bylo, aby se s potřebnými stavebními úpravami začalo co nejdříve. Práce na poškozené budově probíhaly také v minulém týdnu. Rozebíraly a likvidovaly se konstrukce nad stropem 4.NP pomocí dvou 100 tunových jeřábů, jednoho minibagru podvěšeného na jeřábu a výškových pracovníků zavěšených v koši. To všechno jsou velmi odborné práce.

Ale pracuje se i uvnitř objektu . Je potřeba třídit a stěhovat spoustu věcí. A to jsou práce, při kterých je vítaná každá volná ruka. A šest párů rukou přiložili k dílu minulý čtvrtek a pátek také vybraní odsouzení Věznice Karviná. Za dohledu vychovatelek stěhovali spisy z archívu do náhradních prostor. A pokračovat budou i tento pátek 30.08.2024. Jsme rádi, že jsme byli alespoň trochu nápomocni.

red

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X