Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Karviná 3. června (VS ČR) V pátek 31.05.2024 se na hřišti Sportovního klubu Horní Suchá konal fotbalový turnaj "O pohár ředitelů Věznice Karviná, Vazební věznice Ostrava a Věznice Heřmanice".

V pátek se uskutečnil 1. ročník fotbalového turnaje „O pohár ředitelů Věznice Karviná, Vazební věznice Ostrava a Věznice Heřmanice“. Stejně jako loňský 0. ročník se turnaj konal na hřišti Sportovního klubu v Horní Suché.

Letos se bojů na zeleném trávníku zúčastnilo 6 mužstev, konkrétně zástupci pořádající Věznice Karviná, dále VV Ostrava, Věznice Heřmanice, VV a ÚnVZD Opava, Celní správy ČR a družstvo PČR. Všechna družstva hrála mezi sebou vzájemná utkání („každý s každým“) a jednotlivé zápasy trvaly 20 minut.

Zápasy byly vyrovnané a všechny týmy se snažily až do posledních vteřin každého utkání „urvat“ co nejvíce bodů. A přesto, že všichni účastníci dali do zápasů maximu, tak jen „o výsledek“ nešlo. Neméně přínosné bylo také setkání s kolegy mimo zdi věznic a bez uniforem. Prostě si zahrát fotbal, užít si čerstvý vzduch a hezké slunečné počasí. A mezi jednotlivými zápasy i po skončení turnaje probrat s kolegy „jak jde život“.

Vítězi turnaje se stali hráči Vazební věznice Ostrava, na druhém místě  se umístilo družstvo Celní správy ČR a bronzový pohár si odvezlo družstvo Policie ČR. Karvinské družstvo obsadilo nepopulární "bramborovou příčku". 

Z nálady hráčů bylo zřejmé, že byl turnaj pro všechny zúčastněné příjemným zpestřením a  věříme, že se za rok zase potkáme na stejném místě u 2 ročníku turnaje. 

red

Sdílet článek

Facebook
Platforma X