Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KARVINÁ 14. května (VS ČR) - Minulý týden si odsouzení a zaměstnanci v rámci extramurální aktivity prohlédli REVOLUTION TRAIN.

Dne 07.05.2024 se zaměstnanci věznice společně s odsouzenými zúčastnili extramurální aktivity k primární protidrogové prevenci. Ve vlakové stanici Karviná byl po 7 letech ve dnech 06. – 07.05.2024 přistaven Protidrogový vlak.

Protidrogový vlak – REVOLUTION TRAIN je unikátní preventivní projekt zážitkového vzdělávání založený na smyslovém prožitku a interaktivitě. Základnou protidrogového vlaku je nádraží Praha-Dejvice, odkud vlak pravidelně vyjíždí do regionů na turné. Souprava REVOLUTION TRAIN je 300 tunovým a 165 metrů dlouhým kolosem. „REVOLUTION TRAIN“ je reálná vlaková souprava, uvnitř které je multimediální, interaktivní a velmi působivou formou realizován preventivní program pro danou cílovou skupinu. Program „REVOLUTION TRAIN“ je nástroj primární prevence zaměřený proti užívání psychoaktivních látek (tabák, alkohol a další vesměs ilegální látky), určený zejména pro vybranou cílovou skupinu dětí a mladistvých ve věku od 12 do 17 let, zároveň zahrnuje rodinu, školu i provázanost s lokální komunitou s cílem stimulace a inspirace k smysluplným volnočasovým aktivitám.

Základem projektu je příběh podle skutečné události. Cílem je prostřednictvím zapojení všech lidských smyslů maximálně zapůsobit na osobnost návštěvníka a efektivně tak ovlivnit jeho pohled na zdravý životní styl i prevenci závislostního chování.

Mgr. Michaela Holubíková
speciální pedagog

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.