Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

JIŘICE 7. srpna (VS ČR) - Věznice Jiřice dlouhodobě spolupracuje s vybranými základními a středními školami, SOU a SOŠ, dětskými domovy se školou při realizaci přednáškové činnosti, spojené s besedami žáků a studentů s vězněnými osobami v rámci realizace akcí „Prevence kriminality“.

V průběhu prezentace ze strany vybraného odborného zaměstnance věznice je účastníkům představena organizační struktura Vězeňské služby ČR, problematika současné penitenciární praxe a základní vhled do trestně právní politiky. Důraz je kladen zejména na objasnění příčin a následných dopadů rizikového jednání související se závislostním chováním. Na základě získaných zpětných vazeb ze strany pedagogických pracovníků i žáků a studentů byly uvedené akce hodnoceny jako zajímavé a přínosné. Od měsíce září 2023 do konce června 2024 bylo ve školním roce 2023/2024 uskutečněno celkem 14 akcí na základních a středních školách.  

Seznámení s aktuální problematikou penitenciární praxe bylo ve věznici opakovaně umožněno vysokoškolským studentům UK Praha, oboru andragogiky a studentům Střední odborné školy pro administrativu EU. Mimo uvedené byla dne 19. 06. 2024 ve věznici v pořadí již potřetí realizována celodenní stáž pro studenty UK Praha v rámci akce „Letní škola vězeňství“, která se setkala rovněž s kladným ohlasem ze strany studentů.

hap

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X