Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

JIŘICE 19. října (VS ČR)  - V letošním roce Věznice Jiřice získala v březnu akreditaci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy pro vzdělávání rekvalifikace v oboru Zpracovatel včelích produktů. Samotnou rekvalifikaci vyučují zaměstnanci věznice a to pod dohledem odborného garanta. Ve dnech 21. července 2018 až 12. října 2018 proběhl ve Věznici Jiřice v rámci Operačního programu Zaměstnanost – „RESURGENT Jiřice“, Evropského sociálního fondu Evropské unie rekvalifikační kurz „Zpracovatel včelích produktů“.

Výuka probíhala formou studia teoretické a praktické části, teoretická část probíhala na učebně věznice a praktická část ve vězeňském sadu v Jiřicích.

Závěrečných zkoušek se zúčastnilo 8 odsouzených, kteří získali OSVĚDČENÍ o získání profesní kvalifikace v oboru „Zpracovatel včelích produktů, 41-036-H“.

Držitel osvědčení, tak získal odbornou způsobilost v 

  • Získávání včelích produktů;
  • Posuzování stavu a kvality včelstva a včelích produktů;
  • Úprava a balení včelích produktů;
  • Použití včelích produktů pro další výrobu;
  • Expedice včelích produktů a výrobků z nich.

Závěrem nelze než říci, že kurz se setkal s velkým ohlasem zúčastněných odsouzených a někteří z nich projevili i zájem věnovat se oboru a s tím souvisejícím včelařstvím i v budoucnu, po skončení výkonu trestu odnětí svobody.

hap

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.