Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

JIŘICE 18. července (VS ČR) - Ve dnech 31. 6., 1. 7. a 13. 7. 2024 byli odsouzení z Věznice Jiřice nápomocni při stavbě a bourání zázemí pro dětský letní tábor LT Poutník.

V rámci extramurální akce, za doprovodu občanského zaměstnance Věznice Jiřice, který se sám aktivně tábora účastní jako vedoucí, byli odsouzení odvezeni do Bohdanče u Zbraslavic. Díky jejich pomoci se z prázdné louky u lesa, stalo útočiště pro 60 dětí, aby mohly prožít pohodových, prvních 14 dní prázdnin v přírodě s kamarády. Odsouzení v rámci extramurální akce prováděli nakládku a vykládku vybavení tábora – podsadové podlážky, celty na stany, konstrukci kuchyně a záchodů a mnoho dalšího, zároveň se zapojili aktivně i do stavby stanů samotných. Dne 13. 7. potom byli odsouzení nápomocni při demontáži všech stanů, kuchyně a odvozu zpátky do prostor, kde je celý tábor uskladněn.

Díky pomoci odsouzených ušetřili vedoucí a instruktoři dostatek sil na to, aby se mohli během 14 dnů aktivně věnovat programu pro děti. Kolektiv táboru LT Poutník velmi děkuje za poskytnutí pracovní síly odsouzených, které výrazně urychlilo přípravy letního tábora. Odsouzení dle jejich vlastních slov byli za tuto příležitost podívat se alespoň na chvíli mimo věznici do prostředí civilního světa, vděční.

bal

Sdílet článek

Facebook
Platforma X