Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

JIŘICE 14. května (VS ČR) - Navštívila Věznici Jiřice náměstkyně ministryně spravedlnosti, paní JUDr. Klára Cetlová, která od počátku roku řídí na ministerstvu spravedlnosti sekci dohledu a justice.

Paní náměstkyně byla ve věznici přivítána náměstkem generálního ředitele vězeňské služby pro vzdělávání a odborné zacházení, genmjr. Mgr.  Simonem Michailidisem a ředitelem Věznice Jiřice, plk. Mgr. Petrem Sukem.

V průběhu návštěvy se paní náměstkyně zajímala nejenom o chod samotné věznice a o penitenciární praxi, ale i o ubytovací prostory vězněných osob a pracovní prostředí zaměstnanců věznice. Při své návštěvě shlédla standardní cely odsouzených, byla seznámena s činností eskortní služby a navštívila středisko hospodářské činnosti zabývající se výrobou nábytku nejenom pro státní správu. V průběhu návštěvy paní náměstkyně projevila zájem seznámit se i s nově vybudovaným objektem „Otevřené věznice“ a charakteristikou inovativního „Pilotního projektu zacházení v Otevřené věznici“. Samotná návštěva ve věznici byla zakončena prezentací projektů: „Farmový chovu daňků“, „Včelaření“ a „Pěstitel“.

hap.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.