Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

JIŘICE 21. září (VS ČR) – Ve Věznici Jiřice se konala akce určená odsouzeným a jejich dětem.

V sobotu 21. září byla ve věznici uskutečněna akce organizovaná Mezinárodním vězeňským společenstvím, z.s., která byla určena odsouzeným a jejich rodinám s názvem „Hra s mámou a tátou“. Cílem akce byla podpora vazby dítěte a odsouzeného rodiče prostřednictvím fotbalového zápasu a společných her přímo ve věznici.  „Hra s mámou a tátou“ vychází původně z italského modelu Game With Mum and Dad organizace Bambini Senza Sbare. Letos poprvé je projekt realizován i v dalších evropských zemích, a to díky organizaci Children of Prisoners Europe a podpoře Evropské komise a UEFA Foundation.

Den, který mohli věznění otcové strávit se svými dětmi a rodinami nejenom při fotbalovém zápase, ale i při sportovních hrách nebo např. při společném stolování a doprovodných aktivitách se nesl v pozitivním duchu a všichni zúčastnění si ho plně užili.

Akce tohoto typu jsou důležité nejenom pro vězněné rodiče, ale hlavně pro děti vězněných rodičů, které jsou často označovány jako „neviditelné oběti“. Takto zaměřené akce podporují rodinné a rodičovské vazby.

hap

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X