Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

JIŘICE 31. srpna (VS ČR) - Poslední den letních prázdnin byl v prostoru okrasné zahrady ve Věznici Jiřice věnován rodinám odsouzených a to v rámci akce s názvem Den s rodinou.

Tento den byl určen pro odsouzené, kteří vykonávají trest odnětí svobody v tzv. „Otevřené věznici“. Díky intenzivní spolupráci věznice s organizací Mezinárodního vězeňského společenství, které bylo organizátorem a nositelem celé akce, měli odsouzení muži možnost setkat se se svými blízkými, a to nejenom s dětmi, ale i manželkami, partnerkami, rodiči, prarodiči a sourozenci.

Po celý den byl pro odsouzené a jejich blízké zajištěn bohatý program. Odsouzení se svými nejbližšími soutěžili, hráli hry a měli možnost si vyrobit například ozdobné rámečky na společné fotky, které si následně rodiny mohly odnést domů. Celý den se nesl ve velice příjemné atmosféře a nejenom na odsouzených bylo znát, jak si společné chvíle s rodinou užívají.

 

“Každé setkání rodin s odsouzeným tátou je unikátní. Na žádném nechybí hluboká radost a vděčnost. Vztahy s nejbližšími jsou tím, co vězně psychicky drží a dává naději a silu. Děcka se potřebují přitulit a vědět, že táta je má rád a že se zase vrátí. Vidět tato neobvyklá setkání uvnitř věznic těší i všechny, kdo akci připravují. Děkuji našim dobrovolníkům za mnoho příprav a také Vězeňské službě ČR za podporu,” říká Gabriela Kabátová, ředitelka Mezinárodního vězeňského společenství.

Podobné akce věznice velmi vítá. Potvrzují to slova vedoucí Otevřené věznice Hany Prokopové: “Den s rodinou je z mého pohledu velice důležitý nejenom pro vězněné osoby, ale i pro jejich rodiny, pro všechny, neboť podpora rodiny je to, co potřebuje každý z nás. Každý z nás potřebuje vnímat, že někam patří a že je součástí života lidí, kterým není lhostejný a kteří ho berou takového jaký je.”

 

hap

Sdílet článek

Facebook
Platforma X