Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

JIŘICE 17. září (VS ČR) - V návaznosti na koncepci českého vězeňství do roku 2025, kde je kladen důraz na  podporu soudržnosti rodin odsouzených ve  výkonu trestu odnětí svobody (dále jen „VTOS“ ) a hledání nových cest podpory rodin, připravilo Mezinárodní vězeňské společenství (dále jen „MVS“)  celodenní program pro odsouzené a jejich rodiny ve Věznici Jiřice v rámci projektu, jehož je MVS nositelem.

Den s dítětem byl určen  odsouzeným , jejich rodinám a hlavně jejich dětem ve věku od 4-14 let. Rodiny se sešly ke společně trávenému času v 9,00 hodin ráno a krátce poté byl oficiálně zahájen společný program.

Program obsahoval společenské a sportovní hry a týmové soutěže otců s dětmi, soutěže dětí, koncert, malování, společné grilování  a stolování rodin, odborné poradenství dle potřeb partnerek  a mnohé další. Čas zbyl i na chvíle, kdy si rodiny mohly  v klidu pohovořit.

Za soutěže byly děti hojně odměňovány a každý člen rodiny měl  možnost zažít radost a uvolnění jako malou  ochutnávku budoucí radosti, která rodiny čeká po návratu odsouzených  z výkonu trestu. Pro rodiny byl zajištěn nejen krásný program, ale i celodenní pohoštění, několik svačin a oběd. Program se uskutečnil  v okrasné zahradě věznice a byl veden  zkušenými  pedagogy, moderátory  a hudebníky.

Na závěr lze konstatovat, že celá akce se shledala s pozitivním ohlasem a to nejen ze strany rodin odsouzených, ale i ze strany vězněných otců rodin.

 

hap

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.