Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Horní Slavkov 15. ledna 2018 (VS ČR) – dne 11. 1. 2018 byla ve Věznice Horní Slavkov slavnostně zahájena činnost nového pracoviště za účasti náměstka generálního ředitele pro vzdělávání a odborné zacházení Vězeňské služby České republiky Simona Michailidise, vedení věznice, vedení společností PRAKTIK system s.r.o., ELEKTROWIN a.s. a dalších hostů.

Na začátku roku byla ve Věznici Horní Slavkov zahájena činnost nového pracoviště společnosti PRAKTIK system s.r.o. Momentálně je na pracovišti zařazeno 10 odsouzených, kteří v téměř dvacet let nevyužívané hale provádějí pomocné práce spočívající ve stříhání kabelů, demontování krytů, odvrtávání motorů a dalších součástí z elektrospotřebičů, v  manipulování s materiálem a jeho tříděním včetně úklidu prostor, to vše podle pokynů a  příkazů společnosti. Věznice Horní Slavkov a společnost Praktik systém s.r.o. chce vzájemnou spolupráci rozšiřovat a počet pracovně zařazených odsouzených navyšovat

Náměstek generálního ředitele Simon Michailidis ve svém projevu při slavnostním zahájení ocenil, že „Věznice v Horním Slavkově je jedna z několika prvních věznic, která začala intenzivně plnit úkol, dát vězňům, nebo určité skupině, práci v blízkosti věznice, v bezpečném prostoru, kde budou pod dozorem“. Po slavnostním zahájení a projevech následovala prohlídka pracoviště. Na programu dále byl společný oběd, prezentace společností PRAKTIK system s.r.o., ELEKTROWIN a.s. a také prezentace věznice, ve které ředitel Radek Kutiš představil Věznici Horní Slavkov. Prezentace byla mj. zaměřena na  zaměstnávání odsouzených a zřízení pracoviště v zóně B. V návaznosti na  prezentace a následné otázky, navštívili hosté a náměstek generálního ředitele Vězeňské služby České republiky Simon Michailidis některá pracoviště odsouzených a  specializovaný oddíl výkonu trestu.

Společnost PRAKTIK system s. r. o. je 100% česká firma, která na trhu působí 23 let. Její hlavní činností je recyklace elektroodpadů a recyklace více druhů plastů. V současné době společnost zaměstnává 70 zaměstnanců, 70 odsouzených ve Stráži pod Ralskem a 10 odsouzených ve Věznici Horní Slavkov. Do budoucna chce společnost, přes vlastní vzdělávací centrum zvyšovat kvalifikaci odsouzených a vytvořit podmínky pro udržení zaškolených a kvalifikovaných odsouzených po  jejich propuštění.

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.