Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Dne 14. května 2018 ve 13:00 hodin byla v budově Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje slavnostně podepsána realizační dohoda o spolupráci a vzájemné pomoci mezi Krajským ředitelstvím policie Karlovarského kraje a věznicemi Vězeňské služby České republiky dislokovanými v Karlovarském kraji.

Dohodu podepsal ředitel KŘP-K plk. Mgr. Petr Macháček, zastoupený náměstkem ředitele pro vnější službu plk. Mgr. Jiřím Matoušem, ředitel Věznice Horní Slavkov plk. Mgr. Radek Kutiš, ředitel Věznice Kynšperk nad Ohří plk. Mgr. Martin Klapper a ředitel Věznice Ostrov plk. Ing. Pavel Zange.

Dohoda vytváří základní podmínky a stanovuje pravidla pro spolupráci a vzájemnou pomoc při plnění úkolů bezpečnostních sborů, a to v různorodých a specifických situacích, které mohou nastat ve  věznicích nebo i mimo ni, například může jít o pátrání o uprchlém vězni či  zneužití volného pohybu. Tato nová dohoda navazuje na předchozí dohody s přihlédnutím k nové právní úpravě a  k novým situacím, které by mohly nastat.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.