Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

V pátek dne 20. dubna 2018 navštívili příslušníci Věznice Horní Slavkov Tomáš Cvach, Jan Šváb, Martin Synek a Vojta Dostál v areálu Chaty Lesanka na Mariánské děti z 2 C a 3 A ze Základní školy Truhlářská, kde předvedli v rámci výcviku ukázku služební kynologie.

Děti měly možnost shlédnout ukázku speciálních pachových prací, kdy v bedýnkách a  v  komínkách byla uložena omamná a psychotropní látka. Těchto prací se zúčastnil služební pes Dally pod vedením Tomáše Cvacha. Dále bylo předvedeno několik cviků tzv. řadové poslušnosti psa Dallyho pod  vedením Tomáše Cvacha a psa Arona (připravovaného pro službu) pod vedením Vojty Dostála, kdy oba psi prováděli cviky současně. Největší pozornost a potlesk získala ukázka výcviku poslušnosti u devítitýdenního štěněte Airy (připravovaného pro službu) pod vedením Jana Švába.

Poslední částí ukázky byly obranné práce služebních psů. Jan Šváb se služebním psem Diem provedl hladké zadržení a následně zadržení s protiútokem (figurant Martin Synek). Dále předvedl Martin Synek se psem Dennym (připravovaným pro službu) kousání na tzv.pešek a  Vojta Dostál se psem Aronem (připravovaným  pro službu)  hladké zadržení na ochranný rukáv.

Čtyřnozí parťáci byli za svůj výkon od dětí oceněni nejen potleskem a pohlazením, ale také dostali balíčky plné dobrot a pytel granulí.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.