Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

HORNÍ SLAVKOV 15. prosince (VS ČR) – Je tomu již jedenáct let, kdy tehdejší generální ředitel vyhlásil svým nařízením 14. prosinec jako Den českého vězeňství, a proto se ve čtvrtek dopoledne sešli zaměstnanci a příslušníci v prostorách kinosálu věznice, aby tento významný den oslavili.

V úvodu slavnosti, poděkoval ředitel věznice Robert Frýdecký a jednotliví vedoucí oddělení svým podřízeným za jejich odvedenou práci a popřáli jim klidné prožití vánočních svátků. Při této slavnostní události byla na návrh ředitele věznice předána vyznamenání, udělená generálním ředitelem vězeňské služby ve formě plaket a medailí zaměstnancům věznice. Za příkladné plnění služebních povinností bylo oceněno 8 příslušníků Medailí Vězeňské služby České republiky „Za věrnou službu“, při příležitosti pracovního jubilea byli oceněni 2 zaměstnanci Čestnou medailí Vězeňské služby České republiky, 2 zaměstnanci Plaketou Vězeňské služby České republiky, 7 zaměstnanců a 2 příslušníci Pamětní čestnou medailí k 30. výročí VS ČR.

Tento svátek je spojen s 14. prosincem 1918, kdy první československý ministr spravedlnosti František Soukup vydal nařízení o služebním slibu pro nově nastupující dozorce a dozorkyně. Do této doby skládali dozorci přísahu, která je v první řadě zavazovala k zachování věrnosti rakouskému císaři Františku Josefu I. V tomto slibu se českoslovenští dozorci nově zavazovali k věrnosti republice a jeho obsah je srovnatelný se současnými požadavky na profesní etiku vězeňského personálu.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.