Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Ve Věznici Horní Slavkov se od 14. 9. 2017 do 15. 1. 2018 uskutečnil kurz „Závislost jako problém“ ve spolupráci s organizací Centrum sociálních služeb Praha, pracoviště Resocializačních a reintegračních programů. Pod vedením Zuzany Stancové byl kurz dne 15. 1. 2018 završen předáním certifikátů 14 absolventům.

Hlavním cílem kurzu „Závislost jako problém“ je seznámit odsouzené s tématikou závislostí a  vysvětlit jim důležité pojmy. Během aktivity dostávají odsouzení možnost zjistit více informací o závislostním chování a naučí se orientovat v mnoha oblastech, kde je možné pozorovat závislostní vzorce jednání. Konkrétním cílem kurzu je umožnit odsouzeným pochopit svůj problém a postupně hledat řešení. Při aktivitě se také naučí pracovat se vzorci chování, které je vedou k tomu, že mohou najít řešení svého problému, či  získat návod, jak postupovat ve směru řešení svých problémů týkajících se závislostního jednání. Velmi pozitivní je i skutečnost, že na řešení jednotlivých konkrétních problémů a  zjištění mohou kontinuálně pokračovat s odbornými zaměstnanci věznice na  specializovaných oddílech.

Do současné doby se uskutečnily ve věznici již čtyři kurzy této aktivity a celkově se jich zúčastnilo 49 odsouzených. V letošním roce je plánováno, že bude tato aktivita pokračovat. Zuzana Stancová spolupracuje s věznicí intenzivně již od roku 2011. Pravidelně navštěvuje odsouzené a realizuje zde několik různých programů.

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.