Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

HORNÍ SLAVKOV 24. ledna (VS ČR) – V úterý 23. ledna se v kinosále věznice uskutečnila beseda s Janem Eriksenem a jeho spolupracovníky, kterou pro odsouzené zajistil kaplan věznice Karel Kučera.

Jan Eriksen, je bývalý zločinec z Norska, který pravidelně navštěvuje věznice a vypráví osobní příběh o životě na odvrácené straně společnosti. Po více než šestnácti letech života v těchto podmínkách, byl, jak říká, na poslední chvíli zachráněn. Je zakladatelem organizace Street Aid, která pomáhá lidem s probémy, které ve své minulosti sám měl. Vydal také dvě knihy „Tak dost“ a „Žil jsem v podsvětí“, které vězňům na konci svého vyprávění daroval. Beseda byla zpestřena  zpěvem Vladimíra Hoblíka, který pěl protestantské chvály, které si odsouzení zazpívali spolu s ním, neb je znají z místních Bohoslužeb.

Kazatel hovořil v anglickém jazyce, do češtiny tlumočila organizátorka akce Hana Pospíšilová, která velice přesně a citlivě předkládala slova pastora Jana Eriksena.

Cílem besedy bylo, aby si odsouzení uvědomili, že i jejich hřích má šanci na odpuštění, a že návrat domů nemusí vždy končit kriminální recidivou.

Poděkování Jana Eriksena a jeho spolupracovníků: „Karle, ještě jednou MOC děkujeme, že jsme za vámi do věznice mohli přijet! Musím říct, že nejdříve na mě prostředí věznice působilo ponuře, až stísněně, i odsouzení, když přišli, tak první můj dojem bylo jakési nepřátelství, možná nedůvěra, ale bylo úžasné sledovat, jak se to pak postupně měnilo - přišlo mi, že ty chvály jako by byly takovým mostem k srdcím těch odsouzených, že tály ledy, a že Jan Eriksen si pak už získal jejich důvěru, že je to jeho poselství opravdu oslovilo, tak tady v Mýtě zůstáváme v modlitbách, aby ta slova vešla v činy a odsouzení se opravdu rozhodli každý den číst Bibli.“

kku, mav

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.