Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA 24. června (VS ČR) – V pátek 21. června 2024 se uskutečnilo ve školském vzdělávacím středisku (ŠVS) Věznice Heřmanice slavnostní předávání výučních listů a vysvědčení.

Absolventi  z učebního oboru Elektrikář- silnoproud převzali výuční listy a vysvědčení o absolvování závěrečných zkoušek z rukou předsedy zkušební komise Mgr. Aleše Smolky. Předávání proběhlo za účasti 1. zástupce ředitele věznice Heřmanice rady plk. Mgr. Petra Čejky, vedoucího ŠVS Ing. Pavla Balcara a učitelů odborného výcviku.

Státní závěrečné zkoušky se skládají ze tří částí a to písemné, praktické a ústní zkoušky. Písemná zkouška proběhla v elektronické formě, v rámci praktické zkoušky se prováděl světelný a zásuvkový okruh včetně rozvodnice. Vedoucí ŠVS hodnotil výsledky žáků pozitivně a povzbudil je k další práci na svém osobním rozvoji. V současné době poptávka po elektrotechnických pracovnících výrazně převyšuje nabídku na trhu. Díky tomu je uplatnitelnost absolventů z tohoto oboru na trhu práce velmi vysoká.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.