Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

BŘECLAV 27. ledna (VS ČR) – Dne 26. 1. 2023 obohatil známý slovenský rapper EGO odsouzené muže v objektu Poštorná nejen svou uměleckou tvorbou, ale také spolu se svým týmem hloubkou myšlenek vedoucí odsouzené zhodnotit svůj dosavadní život spolu s motivačním odkazem do budoucnosti.

Úvodním slovem zahájil akci ředitel věznice Vladan Havránek, který všechny přítomné přivítal, dále předal slovo regionálnímu řediteli a současně řediteli Vazební věznice a ÚpVZD Brno Dušanu Gáčovi, který přijal pozvání se koncertu také zúčastnit a společně pak uvedli a přivítali EGA. Ten spolu s celým svým týmem ve věznici vystoupil zcela nezištně bez nároku na honorář, za což velmi děkujeme a nesmírně si vážíme nejen jejich návštěvy u nás, ale i jejich celkové činnosti a to, jakým způsobem ji vykonávají. Celé vystoupení bylo plné pozitivní energie, kterou přenesli na všechny přítomné, obecenstvo tvořilo 52 odsouzených mužů a zaměstnanci věznice. EGO na závěr dostal jako poděkování od odsouzených dárky, které mu sami vyrobili v rámci programů zacházení.

Michal Straka, který vystupuje pod uměleckým jménem EGO a Michal Libant navštěvují věznice v rámci činnosti organizace DISMAS, jedná se o Slovensko-české vězeňské společenství, které má počátky svého vzniku ve Věznici Leopoldov v roce 2015. Zakladatelem společenství je Michal Libant. Sdružení se zaměřuje na vězněné osoby, ale také na pomoc těmto lidem při zařazení se do civilního života po výstupu z výkonu trestu odnětí svobody. Oba jmenovaní jsou hluboce věřící lidé, což se také odráželo v jejich promluvě k odsouzeným mužům a promítá se také do textů některých písní EGA.

Michal Straka, je členem slovenské hip-hopové skupiny Kontrafakt a své sólové působení započal v roce 2012, kdy vydal singl „Žijeme len raz“, který se stal okamžitě hitem na území Slovenska i České republiky a možná ještě i dál.

Bc. Martina Michalicová - tisková mluvčí věznice, asistentka ředitele

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.