Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

BŘECLAV 8. srpna 2017 (VS ČR) - Dne 4. 8. 2017 proběhlo slavnostní otevření „Zprovoznění objektu Poštorná“. Objekt Poštorná, který je součástí Věznice Břeclav, byl slavnostně otevřen za účasti Generálního ředitele Vězeňské služby České republiky Petra Dohnala, náměstka generálního ředitele pro vzdělávání a odborné zacházení Simona Michailidise, náměstka pro řízení sekce trestní politiky Ministerstva spravedlnosti Vladimíra Zimmela, náměstka pro řízení sekce ekonomické Ministerstva spravedlnosti Miroslava Zábranského, ředitele Věznice Břeclav Vladana Havránka, starosty města Břeclav Pavla Dominika, médií a dalších významných hostů.

Úvodní slovo patřilo generálnímu řediteli Petru Dohnalovi, který všechny přítomné seznámil s důležitými údaji spojenými s výsledným zrekonstruováním objektu Poštorná, dále se také vyjádřil k aktuální situaci a nejbližším plánům Vězeňské služby České republiky. Po tiskové konferenci se hosté měli možnost přesunout na exukrzi po věznici, jejíž hlavní trasa vedla prvním a následně třetím patrem budovy „A“.

Stavební práce investiční akce započaly dne 22. 12. 2016 a trvaly do 26. 6. 2017, tedy 180 dní. Závěrečná prohlídka stavby se uskutečnila dne 29. 6. 2017 a celková finanční částka zhotovení díla činí 35 005 529,05 Kč včetně DPH. Rekonstrukcí ubytovací budovy tak vznikla nová kapacita, která nyní bude 200 odsouzených mužů, z toho v dohledu 82 odsouzených a nově zde vznikne oddělení s dozorem pro výkon trestu odsouzených mužů s celkovou kapacitou 118 odsouzených, z toho 42 míst pro trvale pracovně nezařaditelné. Na rekonstrukčních pracích se od roku 2015 do současnosti podílelo 33 odsouzených, kteří celkem odpracovali 26 433 hodin. Díky zaměstnání odsouzených na rekonstrukci ušetřila VS ČR více než 3 milióny korun, což je 8,6 % z celkových investičních nákladů.

Objekt Poštorná k Věznici Břeclav patří od 1. listopadu roku 2012, kdy jej Vězeňská služba ČR převzala od Správy uprchlických zařízení Ministerstva vnitra ČR. Objekt byl poprvé slavnostně otevřen dne 23. listopadu 2015 a do současné doby zde oddělení výkonu trestu disponovalo 32 místy pro odsouzené muže zařazené v dohledu.

Již v průběhu let 2015 a 2016 byly prováděny plánované opravy stávajícího objektu, které se týkaly zajištění vlastního provozu. Součástí investiční akce „Zprovoznění objektu Poštorná“ a hlavním předpokladem bylo zprovoznění čtyř klíčových částí, a to rekonstrukce budovy „A“, která slouží jako ubytovací objekt, rekonstrukce budovy „B“, která je využívána jako provozní budova, výstavba zcela nového vstupního objektu a úprava vnějšího a výstavba vnitřního oplocení spolu s dalšími prvky zajištění vnější a vnitřní bezpečnosti objektu.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.