Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

BŘECLAV 23. května (VS ČR) – Dne 22. 5. 2024 se v areálu Pod zámkem v Břeclavi konala Krajská soutěž Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje ve vyprošťování u dopravních nehod, spoluprací se zapojila i Věznice Břeclav.

Na této akci měla své stanoviště i naše věznice, její zástupci zde reprezentovali Vězeňskou službu České republiky, jednalo se o ukázku výstroje a výzbroje a naši personalisté byli aktivní v náborové činnosti. To však není jediné, čím se nás akce dotkla. V rámci vzájemné součinnosti s Hasičským záchranným sborem v Břeclavi vyrobili tři odsouzení z objektu Poštorná dřevěné modely vozů, které byly do soutěže darovány a využity k předání jako ceny vítězům.

U vyprošťování se hodnotila taktika provedení zásahu, technika provedení a první předlékařská pomoc. Na prvním místě se umístil soutěžní tým Brno – město, kteří se svým vítězstvím nominovali na mistrovství České republiky, druhé místo získal tým z Blanska a třetí místo obsadil Vyškov, do těchto měst putovaly výrobky našich odsouzených.

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.