Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Technické služby Města Mostu a.s. prostřednictvím Deníku Mostecka poděkovaly Věznici Bělušice za pomoc  při pomocných pracích v rekreačním středisku Benedikt, na kterých se podíleli naši odsouzení. Vězni díky zařazení do tohoto projektu získali nebo si obnovili pracovní návyky, které následně využijí  k pracovnímu zařazení, jak během výkonu trestu odnětí svobody, tak po jeho ukončení.

Autentický přepis článku uveřejněný v Deníku Mostecka:

Tímto bychom chtěli poděkovat Vězeňské službě ČR-Věznici Bělušice, řediteli věznice plk. Mgr. Tomášovi Hůlkovi za jeho ochotu, vstřícnost při spolupráci na pomocných pracích v rekreačním areálu Benedikt, který spravují Technické služby města Mostu a.s.

Každý, kdo areál Benedikt navštěvuje, dobře ví, že je areál oplocen. Toto oplocení bylo vybudováno v roce 2003 z dotací evropské unie a od té doby nám slouží, ani by se na něm prováděly jakékoliv opravné nátěry. Proto se na něm začal podepisovat zub času. Začala se loupat barva a plot začal pomalu korodovat. Byl proveden finanční odhad nákladů na ošetření a nátěr oplocení kolem celého areálu. Výsledná částky byly tak, vysoká, že jsme se rozhodli plot natřít sami. V rámci výchovného programu nám ředitel Věznice Bělušice přidělil na každý víkend 5-6 odsouzených, kteří jsou dle počasí přivezeni k nám do areálu a pod dohledem vězeňské služby, plot natírají. Tyto práce jsme zahájili koncem června a potrvají, když počasí dovolí, do konce října, Pevně doufáme, že oplocení bude na příští sezónu natřené.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.