Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

10.05.2023 (BĚLUŠICE) VS ČR- Rodinný den jako vyvrcholení projektu Pappa programu uskutečněný na okrasné zahradě Věznice Bělušice.

V rámci pilotního projektu „Pappa program“ - program pro otce, proběhl rodinný den, který byl vyvrcholením několika měsíční práce odsouzených ze Specializovaného oddílu pro výkon trestu odsouzených s poruchou osobnosti a chování způsobenou užíváním návykových látek.

Pappaprogram vznikl za podpory Norských fondů v rámci projektu „Snižování rizik odsouzených prostřednictvím intervenčních programů“. Ve Věznici Bělušice bylo do programu zapojeno sedm odsouzených, kteří absolvovali několik sezení, v rámci kterých získali znalosti a zkušenosti, které jim pomohou posílit vlastní identitu a sebedůvěru v otcovské roli a zlepšovat během výkonu trestu vztahy s rodinou a především s dětmi.

Na rodinný den se odsouzení dlouhodobě připravovali. Po absolvování všech sezení si pro děti vyrobili deníky doplněné o fotografie jejich života ve vězení. Následně na setkáních plánovali průběh celého dne, především soutěže a společné hry s dětmi. Sami upekli dorty a nechybělo ani grilování. Děti se zapojily za pomoci odsouzených do všech soutěží. Každé si odneslo diplom a sladkou odměnu. Loučení se neobešlo bez slziček, ale i velké pochvaly a poděkování všem zúčastněným. (Kubáňová Jitka)

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.