Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OPAVA 10. října (VS ČR) - V Domově seniorů Bílá Opava pomáhají po povodních odsouzení z opavské věznice. Nejen při likvidaci škod způsobených povodněmi, ale také vařením obědů pro klienty i personál.

Spolupráce mezi opavskou věznicí a domovem Bílá Opava začala ihned po zářijových povodních. Domov seniorů jimi byl významně zasažen a odsouzení muži z naší věznice byli těmi, kdo zde začal likvidovat rozsáhlé škody. Denně zde pomáhali a za téměř tři týdny již odvedli obrovský kus práce, bez něhož by se Bílá Opava s následky potýkala mnohem déle.

Mimo jiné jim velká voda vzala také kuchyň a veškeré zázemí, kde obvykle připravovali stravu pro své klienty i personál. Proto oslovili vedení naší věznice, zda by bylo v našich silách kapacitně zvládnout denní nárůst vaření obědů o 180 - 190 jídel více. Pro věznici, která běžně vaří 400 jídel denně je to nárůst citelný, ale zvládnout se dá a proto nyní, zatím na dva měsíce, odsouzené ženy pod vedením zaměstnanců věznice připravují jídlo i domovu Bílá Opava.

 

bas

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.