Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Začátek koncertního představení moravské lidové muziky byl odstartován slovy pana violisty „Mnohokráte děkujeme za pozvání a za možnost vám tady zahrát, velmi si toho ceníme, samozřejmě si s námi můžete během koncertu zazpívat a klidně i požádat o zahrání konkrétní skladby.“

Po celou dobu koncertu, který trval bez mála hodinu, panovala příjemná a pohodová atmosféra. Pánové muzikanti a jedna dáma muzikantka, která naprosto dokonale dokreslovala příjemný obraz skupiny, se při hraní jednotlivých skladeb na obecenstvo usmívali a ukazovali tak svůj entusiasmus pro hudbu a naplněnou chvíli, která při hraní folklorních písní v daném prostoru vznikala. Také obecenstvo z řad odsouzených, ale i několika zaměstnanců toto nadšení mnohokráte opětovalo silným a dlouhým potleskem. Je určitě na místě vyzvednout též výkon primáše cimbálové muziky Hora, jenž obecenstvo na jednu stranu dojímal svým citem pro hudební interpretaci lidových písní a na druhou stranu zároveň vzbuzoval obdiv nad jeho pěveckými výkony. Celek této cimbálové muziky z Uherského Hradiště a okolí, pak zpoza hráčů kontroval kontrabasista a udával tak tep skupiny.

Po ukončení slováckého koncertu poděkovalo muzikantce a muzikantům osobně vedení vazební věznice s vyřčením jistého přání budoucího opakování koncertu.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.