Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 21.06.2018 (VS ČR) - Ve  čtvrtek 21. června v půl třetí odpoledne vykvetl Řepský kvítek ve společenské místnosti denního stacionáře Domova svatého Karla Boromejského. Místnost se proměnila v provizorní auditorium, přišli i pacienti z Domova v doprovodu odsouzených žen. A tak asi patnáctičlenná skupina rozezněla své hlasy, přidal se klavír i kytara. Diváci si mohli poslechnout pozoruhodný mix starých šlágrů, hitů, lidovek i křesťanských písní jako jsou Růže z Texasu, Sbohem lásko, Nezacházej slunce, Široký hluboký, Posila na cestu a další.

Bylo pěkné sledovat, jak se postupně otevírala i ústa pacientů, kteří seděli na vozících. A tak se Řepský kvítek a zaplněný prostor společenské místnosti denního stacionáře těšil ze společného zpívání.

Opět se ukázalo, jak je velmi dobrá ta původní stará myšlenka čtyř světů - spolupráce odsouzených žen, nemocných starých lidí a řádových a civilních sestřiček. Byli jsme vděčni, že se podařilo, aby patnáct členek pěveckého souboru oddělení výkonu trestu objektu Řepy zase mohly vystoupit a zazpívat.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.