Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 13. září (VS ČR) – Celkem 12 věznic se zatím aktivně zapojilo do pomoci s přípravou protipovodňových opatření. Odsouzení z Vazební věznice Praha Ruzyně či z brněnské věznice připravují pytle s pískem přímo ve věznici, z dalších věznic potom odsouzení pomáhají mimo zdi věznic. Vězeňská služba ČR aktivně spolupracuje s obcemi i kraji.

Vzhledem k varování meteorologů před silnými dešti se VV Praha Ruzyně ve spolupráci s městskou částí Prahy 6 zapojila do příprav proti povodním. Odsouzení muži plnili pytle pískem. Následně byly pytle rozvezeny do rizikových částí, které mohou být povodněmi zasaženy. Do pomoci se zapojili také odsouzení muži z druhé pražské věznice na Pankráci. 

Od včerejšího dne vstoupili ve spolupráci také liberecká vazební věznice s krizovým štábem libereckého kraje, kde deset odsouzených pomáhalo s přípravou protipovodňových opatření a pokračovat budou i zítra.

Hejtmanka středočeského kraje Pecková ocenila okamžitou pomoc věznic z Příbrami a Vinařic. Také moravské věznice se zapojily do pomoci, například věznice z Olomouce, Mírova, Brna, Ostravy, či Břeclavi. Nezahálí ani jediná jihočeská věznice v Českých Budějovicích, nebo největší ze západočeských věznic - Věznice Plzeň.

Jeden kontejner s pískem pytluje 10 odsouzených zhruba 1,5 hodiny, přičemž jeden pytel váží cca 30 kg.  

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.