Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 1. července 2024 (VS ČR) – Dne 24. června navštívilo 28 vysokoškolských studentů Vazební věznici Praha Ruzyně, a to v rámci projektu Letní škola vězeňství, který je organizován ve spolupráci s katedrou trestního práva Právnické fakulty Univerzity Karlovy a studentského spolku Common Law Society.

Velký zájem o tento projekt měli studenti z oblasti práva, psychologie, adiktologie, speciální pedagogiky, andragogiky, sociální patologie a prevence, a to z různých univerzit (Masarykova univerzita, Univerzita Palackého v Olomouci, Univerzita Hradec Králové, Ostravská Univerzita aj.) Právě studentský spolek Common Law Society sdružuje studenty napříč obory a univerzitami, které zajímá oblast vězeňství.

Studenti se v posledním červnovém týdnu věnují zejména teorii, která probíhá na půdě Právnické fakulty v podobě přednášek a diskuzí s odborníky z praxe. Za zmínku stojí, že letošní téma byl výkon vazby, proto bylo pro studenty potěšením, že mohli navštívit Vazební věznici Praha Ruzyně.  

Zaměstnanci vazební věznice si pro studenty připravili bohatý program, který studentům umožní lépe propojit teoretické znalosti s těmi praktickými. Součástí exkurze byl přítomen obviněný, který krátce pohovořil o svém průběhu výkonu vazby, se svými zkušenostmi se dále podělila sociální pracovnice oddělení výkonu vazby, Lenka Stoklas Kondrková. Do diskuze se taktéž zapojil dlouholetý zaměstnanec vazební věznice, speciální pedagog oddělení výkonu vazby, Ivo Švajner. O své pracovní zkušenosti z oblasti psychologie se rovněž podělila psycholožka oddělení výkonu vazby, Hilda Raczková. Kulturním programem v podobě hry na kytaru a sdílením svých zkušeností tuto akci zakončil Daniel Pfann, kaplan vazební věznice.

Studentka Bára, která studuje právo říká: „Oceňuji, že se nám věnovalo více lidí z různých oblastí a bylo to tak velmi různorodé“.

„Tato akce splnila má očekávání, měla jsem možnost poznat jiné prostředí věznice, které jsem již v rámci předchozích exkurzí a stáží měla možnost navštívit. Oceňuji také dobrovolnou přítomnost obviněného v rámci společného kolokvia,“ zhodnotila Anna, studentka adiktologie.

 

jk

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.