Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PRAHA 20. června 2024 (VS ČR) – V úterý 11. června se konal již tradiční běžecký závod Yellow Ribbon Run (YRR) v lesoparku u rybníka Marvánek v Říčanech, do kterého se zapojili odsouzení, občanští zaměstnanci a příslušníci z Vazební věznice Praha Ruzyně.

Cílem tohoto projektu je podpora integrace lidí s trestní minulostí. Zejména odbourat předsudky a dát lidem s trestní minulostí druhou šanci na život, snížit recidivu a zvýšit tak bezpečnost ve společnosti. Letos se konal již 9. ročník a byl věnovaný otcům, kteří se střetli se zákonem.  Vazební věznice sestavila celkem tři štafety, tedy 12 závodníků.

„Žlutou stužku jsem si v rámci běžeckého závodu připnula již poněkolikáté. Oceňuji zaujetí organizátorů této akce, zájem ostatních kolegů z vězeňské služby a dalších organizací, kteří se tak, díky vynaloženému úsilí, snaží přispět ke snížení páchání další trestné činnosti,“ zhodnotila Jana Kozáková, vedoucí sekretariátu ředitele Vazební věznice Praha Ruzyně. 

Ludmila Nováková, sociální pracovnice oddělení výkonu trestu dodává: „Letošní ročník YRR byl velice zdařilý, všichni zúčastnění byli velmi vděční za možnost účasti, připravovali se zodpovědně a s velkým zájmem. Vnímám tento závod za mimořádně motivující a smysluplný“.

 

jk

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.