Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA – 12. června (VS ČR) – Pětadvacetiletý bojovník z Ratiboře a současně strážný justiční stráže místní jednotky justiční stráže při Okresním soudě ve Vsetíně Adam Jakubík dosáhl největšího úspěchu své kariéry. Vazební věznice Ostrava je hrdá na mistra Evropy v MMA striking ve Vysokých Tatrách. Nominoval se tak i na Mistrovství světa v MMA do Jakarty na sklonku letošního roku.

 

Mistrovství Evropy organizace GAMMA se konalo ve slovenském Starém Smokovci 19. května, kde Adam přímo zazářil.  

Absolvoval duel v MMA striking, kde porazil polského šampiona v boxu bez rukavic a po zisku zlata bojoval i v klasickém MMA, kde získal bronzovou medaili. „Ve finále jsem porazil loňského šampiona z Gruzie, který to obhajoval, ale nepodařilo se… ????. Jakarta bude finančně náročná, protože si reprezentační výjezd musím hradit sám, ale ta šance získat titul mistra světa za to stojí. Věřím, že do Česka přivezu zlato,“ říká Adam.

Na souboje se Adam připravuje bez pauzy od začátku roku a považuje tento moment za prozatím největší v jeho kariéře. Z nedělního finále odjel pozdě večer a už ráno nastupoval s úsměvem do služby.  

Třešničkou na pomyslném dortu byla díky zlatu na Slovensku nominace na prosincové Mistrovství světa v MMA organizace GAMMA, které se bude konat v hlavním městě Indonésie a bude se jednat o doposud největší turnaj uvedené organizace.

„mak“

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X