Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Ve středu dne 22.05.2019 se v naší věznici uskutečnila beseda s Ondřejem Zmeškalem na téma „TEMNOTOU PO VELKÉ ČÍNSKÉ ZDI“ Projekt je realizován za pomocí Nadačního fondu Českého rozhlasu ze sbírky Světluška.

Ondřej Zmeškal před několika lety ztratil zrak, začal běhat a netušil, jak se mu změní celý jeho dosavadní život. Svým vyprávěním, doprovodnými fotografiemi i poutavým videem dokázal upoutat pozornost všech odsouzených, kteří se besedy zúčastnili. Podařilo se mu navodit skvělou a zároveň motivující atmosféru, kterou odsouzení podpořili podnětnými otázkami.

Ondřej Zmeškal i přes svůj hendikep dokázal ve svém životě záslužné činy. Má za sebou maraton na Velké čínské zdi, získal 6. místo v závodě Ironman a uskutečnil charitativní běh 600km od západu k východu za 10 dní.

Besedy se zúčastnily odsouzené ženy i odsouzení muži, kteří se pravidelně zúčastňují aktivity KIWANIS a podílejí se na šití hraček pro nemocné děti. Toto setkání se pro ně stalo novou motivací a možností k zamyšlení i změně. I v případě, kdy se člověku do života postaví překážka, ať už v podobě zdravotního znevýhodnění nebo uvěznění, je možné se svým životem vždy něco udělat a začít jinak nebo znovu.

   

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X