Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA 22. května (VS ČR) – Ve Vazební věznici Ostrava se uskutečnily speciální prohlídky zaměřené na vyhledávání omamných a psychotropních látek.

V pondělí 13. května se v rámci protidrogového programu zaměřeného na držení a přechovávání omamných a psychotropních látek vězněnými osobami ve Vazební věznici Ostrava uskutečnily speciální prohlídky zaměřené na vyhledávání omamných a psychotropních látek prostřednictvím psovodů – specialistů se svými psy.       

Cílem tohoto druhu prohlídek je v uvedeném termínu využít větší počet psovodů – specialistů, aby bylo možno prohlédnout co nejvíce rizikových prostor a osobních věcí vězněných osob. Prohlédnuty byly jednotlivé cely, volné vazby, ubytovny odsouzených i další prostory ubytovací části vazební věznice. Nutno podtrhnout preventivní charakter takto prováděných prohlídek a současně také výměnu poznatků a zkušeností v rámci protidrogové problematiky ve VS ČR.  

Speciálních prohlídek ve Vazební věznici Ostrava se zúčastnili kromě ostravských psovodů také psovodi z Věznice Kuřim, Mírov, Heřmanice, Znojmo a z Vazební věznice a ÚPVZD Brno.  

"jik"

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X