Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Na konci května bylo cca 45 příslušníků Vazební věznice Olomouc proškoleno z poskytování první pomoci.

Školení realizoval oblastní spolek ČČK Olomouc 9 pod vedením hlavního školitele Ing. Váni a jeho tří kolegů. Tento druh kurzu je realizován každoročně, jeho zadavatelem je Krajský úřad Olomouc a je určen jednotlivým složkám integrovaného záchranného systému včetně vězeňské služby.

Příslušníci vazební věznice tak dostali možnost získat teoretické znalosti, které si pak následně vyzkoušeli v  rámci modelových situací, kterými byla například resuscitace, vyprošťování z vozidla, ošetřování tržných či střelných zranění.

Toto učení zážitkem si naši kolegové velmi pochvalovali a kvitovali to, že získané praktické dovednosti mohou uplatnit nejen v zaměstnání, ale také v běžném civilním životě, kdy se kterýkoli člověk může ocitnout jako účastník či náhodný svědek dopravní nehody, náhlého selhání organismu či jiné nečekané události. Vyzdvihli především možnost praktického vyzkoušení právě v podobě konkrétních modelových situací.

Ing. Váňa k tomu to školení uvedl, že bylo zajímavé a přínosné i pro ně jako školitele a to díky zpětné vazbě – získání nových pohledů například při ošetřování příslušníka v jeho plné služební výzbroji.

  maz

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X