Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

LITOMĚŘICE 18. června 2024 (VS ČR) ve vazební věznici proběhlo rozsáhlé cvičení simulující požár ve vazební části věznice. Hasiči, Vězeňská služba a další složky IZS nacvičovali evakuaci osob, kteří představovali vězněné osoby. Cvičení zahrnovalo násilný vstup do cely a použití výškové techniky.

V prostorách Vazební věznice Litoměřice konkrétně v její vazební části došlo v jedné z cel k simulovanému požáru od elektrického spotřebiče. Vězněné osoby nebylo možné okamžitě evakuovat, kvůli poškozenému zámku v celových dveřích. Z tohoto důvodu bylo rozhodnuto o násilném vstupu do cely po vyříznutí okenní mříže a postupné evakuaci osob (figurantů) pomocí výškové techniky. O zraněné se následně postarali zdravotníci z jednotlivých stanovišť zdravotnické záchranné služby a postupně je přepravovali do litoměřické nemocnice. Příslušníci vězeňské služby společně s dalšími složkami IZS si tak mohli nacvičit likvidaci rozsáhlého požáru, včetně provedení částečné evakuace vězněných osob a zajištění následného převozu do nemocnice.

Cvičení přispělo k prohloubení spolupráce a součinnosti příslušníků Vazební věznice Litoměřice a HZS ČR, ÚO Litoměřice a dalších složek IZS Ústeckého kraje.

Závěrem velké poděkování všem zúčastněným, za profesionální přístup a za maximální reálnost tohoto cvičení v objektu vazební věznice.

(JaK)

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.