Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

LITOMĚŘICE 23. srpna 2024 (VS ČR) - spolupráce knihovny Karla Hynka Máchy v Litoměřicích a Vazební věznice Litoměřice, přinesla 900 knih do knižního fondu, pro vězněné osoby.

Knihovna Karla Hynka Máchy, známá svou aktivní rolí v kulturním životě města Litoměřice, pokračuje ve významné spolupráci s Vazební věznicí v Litoměřicích. Díky této iniciativě se podařilo zajistit pro vězněné osoby přibližně 900 kusů knížek různých žánrů. Tato akce je součástí širšího projektu, jehož cílem je podpořit vzdělávání, osobní rozvoj a duševní pohodu vězňů.

Vězeňská knihovna se tak rozrostla o knihy beletristické, naučné, ale i vzdělávací literatury. K dispozici jsou klasická díla světové literatury, detektivky, sci-fi, romány, poezie, historické knihy, ale i populárně-naučné publikace či odborné příručky. Díky této rozmanitosti mají vězněné osoby možnost si vybrat knihy podle svých preferencí, ať už hledají únik z každodenní reality, inspiraci nebo nové znalosti.

Jedním z hlavních cílů tohoto projektu je podpořit proces resocializace vězňů. Čtení knih je jednou z osvědčených cest, jak zlepšit schopnost kritického myšlení, rozšířit obzory a nabídnout nové perspektivy. Pravidelné čtení může také pomoci vězňům lépe se vyrovnávat se stresem a zlepšit jejich duševní zdraví, což je důležité pro jejich úspěšnou integraci do společnosti a následného vedení řádného života.

(MaB)

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.