Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Dnes navštívila budovu vazební věznice zahraniční delegace z rumunské Věznice Tulcea. Zahraniční hosty osobně doprovázel ředitel Věznice Oráčov plk. Mgr. Pavel Třasák se svými spolupracovníky. Návštěva vazební věznice byla jedna z mnoha zastávek zahraničních hostů v rámci jejich pracovního pobytu v ČR, který zajistila Věznice Oráčov na základě dohody o vzájemné spolupráci.

Zahraniční hosty ve vazební věznici přivítal ředitel plk. Hladík a poskytl hostům informace o historii budovy, kapacitě, typu a zabezpečení liberecké věznice. Během prohlídky budovy byl hostům představen systém střežení na operačním středisku, oddělení výkonu vazby a jeden z oddílů výkonu trestu pro odsouzené muže. Dále byli kolegové seznámeni se způsoby zaměstnávání odsouzených v podmínkách vazební věznice a prohlédli si vnitřní pracoviště, včetně vývařovny, kde využili možnost ochutnat vězeňskou stravu.

Při setkání byly diskutovány vzájemné systémy střežení vězeňských objektů a praktické zkušenosti. Po společném obědě kolegové z Věznici Tulcea poděkovali za vstřícné přijetí a setkání vyhodnotili jako velice zajímavé. Na závěr ještě hosté navštívili radnici města Liberce a při komentované prohlídce se dověděli i něco o historii města.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.