Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Liberec 13. června (VS ČR) – Mezi účastníky „Běhu se žlutou stužkou“, jehož cílem je podpora integrace lidí s trestní minulostí, bylo i osm zaměstnanců vazební věznice. Letos se konal již 9. ročník tohoto běhu a tentokrát byl zaměřen na vězněné otce, kteří hledají cestu zpět ke svým dětem a rodinám.

Organizace Žlutá stužka se od roku 2016 prostřednictvím projektu Yellow Ribbon Run věnuje osvětě o problematice lidí s trestní minulostí a dopadům uvěznění na rodiny, děti, oběti a širší společnost. Štafetového běhu se v úterý v podvečer účastnili jak zaměstnanci státních institucí a pracovníci různých neziskových organizací, které se věnují práci s vězněnými osobami, tak i současní zaměstnavatelé odsouzených a osob s trestní minulostí. Cílem běhu je mimo vlastní sportovní zážitek především upozornit na obtížnou integraci lidí se záznamem v trestním rejstříku do společnosti a odbourání předsudků vůči těm, kteří hledají šanci na nový začátek.

Více o akci také zde: https://www.vscr.cz/clanky/detail/devaty-rocnik-behu-se-zlutou-stuzkou, https://www.facebook.com/share/p/UJytpfvJXRJ6Yfck/

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.