Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

LIBEREC 15. října (VS ČR) – Vybraní příslušníci vězeňské stráže včera navštívili spřátelenou věznici v Jelení Hoře a seznámili se s některými činnostmi svých kolegů v Polsku. Na důkaz dlouhodobé efektivní spolupráce příhraničních věznic převzal pplk. Mariusz Mrozewski Plaketu Vězeňské služby České republiky.

Polský ředitel pracuje ve službách vězeňské služby od roku 2001 a po dobu svého působení ve vedoucích pozicích vždy aktivně prosazoval vzájemnou mezinárodní spolupráci. Díky jeho angažovanosti a pozitivnímu přístupu kooperace obou městských věznic výborně funguje.  

Během jednodenní zahraniční služební cesty si naši příslušníci, kromě budovy věznice, prohlédli výstroj a výzbroj svých kolegů, seznámili se s vybranými prvky zabezpečení a pracovními podmínkami svých protějšků. Polští kolegové jim představili technologii a elektronická zařízení, kterými aktuálně disponuje polská vězeňská služba a předvedli i ukázku zákroku pod jednotným velením proti agresivnímu jedinci na cele. Zúčastnění tak vzájemně konzultovali taktické postupy při řešení mimořádných událostí ve věznici a porovnávali svoje metody a zkušenosti. Následovala i praktická ukázka profesní dovednosti, kdy si příslušníci mohli vyzkoušet polské služební zbraně na profesionální střelnici. Při závěrečném hodnocení se všichni zúčastnění u pracovního oběda shodli na tom, že práce v české i polské věznici má spoustu společných znaků, nicméně si obě strany odnesly i řadu nových poznatků, které mohou do budoucna využít při své práci.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.