Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

V minulém týdnu se ve vazební věznici uskutečnilo setkání zástupkyň Úřadu práce ČR -Krajské pobočky v Liberci, s vedením věznice a kolegy z oddělení výkonu vazby a trestu. Ředitelku odboru zaměstnanosti ÚP Mgr. Helenu Adamcovou doprovodila Mgr. Eva Friedrichová, vedoucí oddělení zprostředkování a poradenství.

Po zhodnocení dosavadní vzájemné spolupráce, kdy se v rámci jednání poradních sborů setkávají jednotliví zaměstnanci vazební věznice s kolegy z ÚP, byly projednány možnosti dalších společných projektů.

Na základě vyhlášeného Memoranda o spolupráci při zajišťování rekvalifikace odsouzených po dobu výkonu trestu odnětí svobody a v návaznosti na naplňování Koncepce vězeňství do roku 2025, seznámily zaměstnankyně Úřadu práce nejen rekvalifikační možnosti, ale také eventuality v oblasti případného poradenství.

Následně byly předjednány termíny poradenské činnosti, kdy pro skupiny 10- 15 odsouzených bude ze strany zaměstnanců ÚP formou přednášky připraven komplexní přehled informací týkajících se zprostředkování práce, rekvalifikace a možností dalšího získávání kvalifikace. Odsouzení budou seznámeni nejen teoreticky, ale také jim budou poskytnuty k praktickému nácviku tištěné žádosti a formuláře, se kterými se běžně na ÚP mohou setkat.

Závěrem se přítomní shodli, že v oblasti rekvalifikace odsouzených po dobu výkonu trestu je nutné postupovat individuálně, a to dle aktuální nabídky rekvalifikačních programů. Každý ze zájemců o tuto službu bude následně s problematikou konkrétně seznámen.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.