Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

V pondělí 26. června se konalo v reprezentativních prostorách Brožíkovy síně Staroměstské radnice slavnostní udílení cen ministra spravedlnosti. Z rukou Ministra spravedlnosti JUDr. Roberta Pelikána obdrželi uznání za svoji činnost či zvláštní zásluhy vybraní pracovníci Probační a mediační služby a Vězeňské služby ČR. Mezi oceněnými pracovníky vězeňské služby byli dva příslušníci vazební věznice: vedoucí oddělení výkonu vazby a trestu mjr. Pavel Letrík a strážný vězeňské stráže nprap. Ladislav Venclák.

V kategorii „Příslušník roku VS ČR“ byl za dlouholetou práci a přínos v oblasti humanizace vězeňství oceněn mjr. Pavel Letrík, který zastává místo vedoucího oddělení výkonu vazby a trestu ve Vazební věznici Liberec od roku 2005. Slavnostního předání se z rodinných důvodů osobně nezúčastnil.

Nprap. Ladislav Venclák převzal z rukou ministra spravedlnosti cenu v kategorii „Čin roku“, prostřednictvím níž bylo ohodnoceno jeho odhodlání pomáhat lidem v boji s nevyléčitelnou nemocí a zároveň vyzdvižena jeho odvaha k podstoupení transplantace kostní dřeně.

Gratulujeme našim příslušníkům a přejeme jim do dalších let hodně zdraví a mnoho pracovních a osobních úspěchů.

Více informací z předávání cen naleznete zde.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.