Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Liberec 17. prosince 2018 (VS ČR) – U příležitosti uctění Dne českého vězeňství, který připadá na 14. prosinec, se v pátek dopoledne ve Vazební věznici Liberec konalo shromáždění zaměstnanců.

Na úvod pronesl ředitel vazební věznice plk. Mgr. Jan Hladík proslov, ve kterém připomenul významné události historie vazební věznice a vyzdvihl fakt, že v letošním roce oslavila Vězeňská služba ČR letos oslavila 25. výročí své existence v rámci samostatného českého státu. Současně poděkoval všem občanským zaměstnancům a příslušníkům za odvedenou práci v roce 2018. Děkovná slova a přání hezkých Vánoc zazněla také z úst vedoucího Územního odboru Krajského ředitelství policie Libereckého kraje plk. Mgr. Kurta Maliny, který byl hostem slavnostního shromáždění.

Vyvrcholením formální části oslav bylo předání ocenění vybraným příslušníkům a občanským zaměstnancům, která letos udělil generální ředitel Vězeňské služby ČR genmjr. PhDr. Petr Dohnal.

Z rukou ředitele vazební věznice převzali plakety Vězeňské služby České republiky za dlouhodobě vynikající pracovní výsledky občanští zaměstnanci, a to jak odborní zaměstnanci, kteří pracují v přímém kontaktu s vězněnými osobami a zabezpečují penitencární péči, i zaměstnanci zabezpečující chod věznice. Mezi oceněnými příslušníky lze vyzdvihnout ppor. Ivo Jahna, který získal Čestnou medaili Vězeňské služby ČR za příkladný přístup k výkonu služebních činností po dobu třiceti let ve služebním poměru.

Za přínosnou spolupráci byli oceněni i kolegové spolupracujících bezpečnostních sborů. Medaili Vězeňské služby „Za zásluhy o rozvoj“ převzal plk. Mgr. Kurt Malina a zástupce ředitele Městské policie Liberec Mgr. Pavel Finkous. Oba ocenění jsou členy stále Poradní komise ředitele vazební věznice a pomáhají řešit otázky penitenciární i postpenitenciární péče. Za výbornou, vstřícnou a vždy profesionální spolupráci získala ocenění vězeňské služby kpt. Kateřina Čápová z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, která se podílí na odhalování trestné činnosti vězněných osob.

Vrcholem ocenění bylo předání medailí zaměstnancům vydaných generálním ředitelem k příležitosti 25. výročí vězeňské služby za významnou podporu, rozvoj a význačný přínos českému vězeňství. Mimořádné ocenění - Pamětní medaili k 25. výročí Vězeňské služby České republiky obdržel Leoš Horák, který je u vězeňské služby 30 let, v rámci služebního poměru prošel všemi úseky strážní služby a nyní se věnuje práci s vězněnými osobami jako pedagog volného času. Dále Bc. Ilona Moravcová, která zastává odpovědnou funkci vedoucí ekonomického oddělení od roku 1994 a dosahuje vždy vynikajících pracovních výsledků. Standing ovation se pak dostalo Mgr. Zdeňku Kovaříkovi, který působí ve vězeňské službě od ukončení vysokoškolského studia na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, a který věnoval českému vězeňství celou svoji profesní kariéru (ve službách VS ČR 49 let). Jako vystudovaný psycholog prošel všemi stupni řízení včetně vrcholných funkcí na generálním ředitelství a pozice vedoucího oddělení vězeňství na Ministerstvu spravedlnosti ČR. Svými letitými zkušenostmi, intuitivním chápáním a potřebným nadhledem nad složitou problematikou vězeňství je dnes přirozeným učitelem a rádcem všem kolegům.

Závěrem slavnostního shromáždění popřál pan ředitel všem přítomným klidné prožití vánočních svátků, hodně zdraví a mnoho osobních i pracovních úspěchů v novém roce.

Neformální část oslav pak pokračovala odpoledne, kdy byl organizován tradiční výstup zaměstnanců vazební věznice na Ještěd a následoval sportovně zábavný program v Centru Babylon.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.