Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Liberec 2. dubna 2019 (VS ČR) – S příchodem jara se rozběhly i pravidelné úklidové akce odsouzených, které organizuje vazební věznice ve spolupráci s odborem ekologie a veřejného prostoru Magistrátu města Liberce. Patnáct odsouzených uplynulou sobotu čistilo svažité zalesněné pozemky v liberecké městské části Ruprechtice. Likvidovali a odklízeli nálety dřevin a hrabali tlející listí.

Vazební věznice pravidelně umožňuje účast odsouzených na úklidu městských pozemků, které předem vytipují zaměstnanci Magistrátu města Liberce. Veřejnost však nemusí mít obavy o svou bezpečnost. Akcí se zúčastňují předem prověření, vybraní a schválení odsouzení, vždy v doprovodu několika odborných zaměstnanců. Úklidové práce vykonávají odsouzení v rámci plnění programu zacházení ve výkonu trestu odnětí svobody, a to po své práci ve svém osobním volnu a bez nároku na finanční odměnu. Odměnou je jim pohyb na čerstvém vzduchu a dobře odvedená práce, která po nich zůstane.

Poděkování patří zaměstnancům věznice, kteří tyto extramurální akce připravují a vykonávají nad prací vězňů v terénu dohled.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.