Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Liberec 3. května (VS ČR) – Během dubna vybraní odsouzení sbírali odpadky podél městské cyklostezky, odstraňovali nánosy tlejícího listí v okolí Oblastní galerie Liberec a podíleli se na renovaci dětského hřiště v ulici Na Jezírku v libereckých Rochlicích. Od dubna se odsouzení opět pravidelně zúčastňují dobrovolných pomocných prací a upravují lokality, které pro ně vytipují zaměstnanci města.

U příležitosti svátku Dne Země byla vybrána oblast cyklostezky podél řeky Nisy, která je hojně navštěvována veřejností. Do úklidu se zde minulou středu zapojilo více odsouzených než obvykle. Po šesti hodinách práce odvezla vozidla města nespočet pytlů nasbíraného odpadu, kusy rozbitého nábytku, staré pneumatiky a jiné věci, které tam lidé pohodili. Dva dny v dubnu strávila menší skupina odsouzených na dětském hřišti v Rochlicích. Zde odstranili zbytky starého betonu, vyčistili pozemek od nánosů nevyhovující zeminy a připravili hrubý podklad, aby tady mohl být instalován nový povrch a bezpečnější herní prvky pro děti.  

Především těchto brigád, realizovaných na městských pozemcích, se budou odsouzení s příchodem teplého počasí účastnit častěji. Tyto úklidové akce organizuje vazební věznice ve spolupráci s odborem ekologie a veřejného prostoru magistrátu města pravidelně na základě dlouhodobé spolupráce.  

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.