Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Liberec 11. října 2018 (VS ČR) – V úterý 9. října navštívila Vazební věznici Liberec osmičlenná delegace zaměstnanců Vězeňské služby Lotyšska. Lotyšští kolegové zavítali do České republiky na studijní stáž v rámci mezinárodního programu, jehož cílem bylo získání poznatků pro modernizaci systému vzdělávání personálu vězeňské služby v rodné zemi.

Vazební věznice byla pro zahraniční kolegy v rámci třídenní odborné stáže první věznicí, do které na území ČR zavítali. Delegaci při návštěvě doprovázel ředitel Vazební věznice Liberec plk. Mgr. Jan Hladík. Na úvod pracovního setkání byli hosté prostřednictvím elektronické prezentace seznámeni s vězeňským systémem v podmínkách České republiky a historií, kapacitou a způsobem rozmístění vězněných osob ve Vazební věznici Liberec. Následovala prohlídka vybraných pracovišť zaměstnanců a ubytovacích určených pro vězněné osoby. Jelikož se jednalo o první setkání delegace s vězeňským prostředím v ČR, byla prohlídka doprovázena podrobným výkladem a reakcemi na řadu otázek.

Po ukončení návštěvy hosté odjeli do Akademie Vězeňské služby ČR ve Stráži pod Ralskem, která oficiálně zajišťovala program studijního pobytu.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.