Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Liberec dne 20. 5. 2019 (VS ČR) – V rámci spolupráce Vězeňské služby ČR a Hasičského záchranného sboru ČR se určení příslušníci z Vazební věznice Liberec v pátek 17. května zúčastnili, pod vedením technika Hasičského záchranného sboru stanice Liberec, odborného školení a výcviku v obsluze zařízení pro násilné vstupy při mimořádných událostech. Cílem akce bylo seznámit příslušníky vězeňské služby se specifickou technikou, zásadami při zásazích s rozbrušovací pilou, dále praktická ukázka postupů a vzájemné předání zkušeností z praxe mezi oběma sbory.

Teoreticko-praktický výcvik odborně zaštítil technik HZS nstrm. Pavlů. Nejdříve se zaměřil na zásady bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, náležité použití osobních ochranných pracovních prostředků a poučil přítomné o správném používání a údržbě zařízení. Během následného výcviku si příslušníci vyzkoušeli právě nabyté teoretické zkušenosti v praxi na různých materiálech v prostoru venkovního dvora vazební věznice.

Po celkovém zhodnocení školení následovala krátká diskuse s příslibem pokračování a rozvoje schopností příslušníků v problematice násilných vstupů za úzké kooperace vazební věznice a stanice HZS Liberec.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.