Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu
V letošním roce se zaměstnancům oddělení logistiky Vazební věznice Liberec podařilo ve spolupráci s Generálním ředitelstvím VS ČR vybavit vývařovny věznice o dvě moderní mycí linky. Stávající, již zastaralé vybavení, nahradila nová, moderní mycí zařízení. Díky svým technickým parametrům a technologickým vlastnostem přinesou úsporu vody i energie, a to v obou kuchyních, kterými vazební věznice disponuje. Větší z těchto vývařoven slouží k přípravě stravy vězněných osob, v té menší se připravuje strava pro personál a státní zaměstnance, kteří docházejí na oběd do zaměstnanecké jídelny vazební věznice z přilehlých úřadů. Provoz kuchyní zaštiťuje celkem 6 občanských zaměstnanců oddělení logistiky, zařazených na referátu stravování a výživy. Tito mají za úkol zajistit nejen samotnou přípravu stravy, ale ve spolupráci s externí nutriční terapeutkou vypracovávat vyvážený jídelní lístek na každý den. Zároveň se ve Vazební věznici Liberec připravuje léčebná výživa, nařízená vězněným osobám ze zdravotních důvodů. Dalším, neméně důležitým úkolem referátu stravování a výživy, je realizace objednávek vhodných surovin, jejich následné řádné uskladnění a administrativní vypořádání, a to vše až pro 470 strávníků. V rámci stravovacího provozu je zaměstnán také největší počet odsouzených, zařazených na úseku vnitřní režie. Jedná se o pomocné kuchaře a pomocné síly ve stravovacím provozu, kteří jsou ubytováni v rámci jednoho oddílu. Tento je primárně koncipován jako bezdrogová zóna, určená pro odsouzené muže, kteří nemají zkušenost s užíváním drog nebo jsou motivováni k naprosté abstinenci.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.