Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

V minulém týdnu navštívily vazební věznici zástupkyně oddělení výzkumu Akademie francouzské vězeňské služby. V rámci jejich bohatého pracovního programu, který organizovala Akademie Vězeňské služby ČR ve spolupráci s Kabinetem dokumentace a historie VS ČR, byla Vazební věznice Liberec jedinou věznicí, do které se během návštěvy České republiky podívaly.  

Vedoucí oddělení a současně vedoucí knihovny a právní historička, zároveň také výzkumnice a učitelka, se během návštěvy seznámily s historií budovy vazební věznice, prohlédly si vybrané části vězeňského zařízení: oddělení určené pro trestně stíhané osoby ve výkonu vazby, ubytovnu určenou pro odsouzené muže, vnitřní pracoviště, návštěvní místnosti a jiné. V rámci prohlídky nahlédly i do prostor justičního areálu, který je s budovou věznice propojen podzemním tunelem.

V praxi tak mohly kolegyně porovnat nejen podmínky vězněných osob, ale i pracovní podmínky zaměstnanců a příslušníků. Při závěrečné diskusi pak projevily přítomné velký obdiv nad pořádkem, který ve věznici panoval. Velice pozitivně je překvapil i vzájemným respekt vězněných osob a personálu, s jehož nedostatkem se v současné době ve Francii potýkají.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.