Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

V Liberci dne 1. 12. 2020 (VS ČR) – První prosincový den na transfúzním oddělení Krajské nemocnice v Liberci darovalo svoji krev 20 příslušníků a zaměstnanců Vazební věznice Liberec. Účastníci této hromadné akce podpořili celorepublikový projekt Vězeňské služby „Darujeme krev“, jehož cílem je nejen darovat krev, ale také upozornit na její nedostatek a oslovit prvodárce.

Mezi zaměstnanci a příslušníky vazební věznice je několik zasloužilých a věrných dárců krve, kteří pravidelně chodí na odběry. Do tohoto projektu se však zapojili i prvodárci, což se setkalo s velkým ohlasem, neboť právě tyto nováčky transfúzní oddělení v současné době potřebuje. Nemocnice se obecně potýkají s nedostatkem krevních zásob, který je v dnešní době prohlubován i opatřeními přijatými v souvislosti se šířením nemoci COVID-19 a obavou lidí z její nákazy. Naši kolegové se dnes osobně přesvědčili, že darovat krev v době koronavirové epidemie je zcela bezpečné a většina z nich je odhodlána chodit na odběry pravidelně.

Děkujeme všem kolegům, kteří krev pravidelně darují a kolegům, kteří se dnešní akce zúčastnili a podpořili tím dobrou věc.     

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.